Technik żywienia i usług gastronomicznych

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony

 Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym: język polski lub język angielski, lub geografia. Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, geografia, język obcy.

                                                                               

ZAKRES   KSZTAŁCENIA

Wybierając ten zawód zdobędziesz umiejętności, dzięki którym :

  • poznasz zasady organizowania imprez okolicznościowych, planowania jadłospisów, dekorowania stołów;
  • rozróżnisz metody i techniki sporządzania potraw i napojów;
  • zdobędziesz wiadomości i umiejętności w zakresie technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta;
  • poznasz  wiedzę niezbędną do zarządzania firmą;
  • wzbogacisz wiedzę w zakresie sporządzania, ekspedycji potraw i napojów, planowania i wykonywania usług gastronomicznych;
  • sklasyfikujesz żywność w zależności od trwałości, pochodzenia, wartości odżywczej i przydatności kulinarnej;
  • dobierzesz warunki do przechowywania i utrwalania żywności;
  • będziesz prawidłowo użytkował sprzęt i urządzenia do sporządzania i ekspedycji potraw i napojów.

 

 

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie Technik żywienia i usług gastronomicznych

    Technik żywienia i usług gastronomicznych

  • Powiększ zdjęcie Technik żywienia i usług gastronomicznych

    Technik żywienia i usług gastronomicznych

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:0000-00-00
Data publikacji:0000-00-00
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:18267