Technik usług kelnerskich

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony

 Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym: język polski lub język angielski, lub geografia. Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, geografia, język obcy.

 

 

 

ZAKRES   KSZTAŁCENIA

Wybierając ten zawód zdobędziesz umiejętności, dzięki którym :

  • zdobędziesz wiedzę i umiejętności związane z profesjonalną i kompleksową obsługą gości w zakładach gastronomicznych oraz z obsługą wszelkiego rodzaju imprez gastronomicznych;
  • nauczysz się nakrywać stół oraz sporządzać potrawy;
  • wzbogacisz swoją wiedzę z zakresu podstaw żywienia człowieka;
  • zaplanujesz czynności związane z obsługą gości;
  • dobierzesz urządzenia, bieliznę i zastawę stołową oraz sprzęt serwisowy do podawania potraw i napojów;
  • wykonasz usługi kelnerskie podczas przyjęć okolicznościowych oraz imprez poza zakładem gastronomicznym;
  • zaplanujesz działania związane z promocją usług gastronomicznych;
  • zastosujesz programy komputerowe wspomagające rozliczanie usług gastronomicznych.

 


 

 



 

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Kelner

    Kelner

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:0000-00-00
Data publikacji:0000-00-00
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:8639